MENU SZKOLNE WEGE  01.03 – 31.03. 2020

Zawiera alergeny ; mleko, ziarna zbóż, jaja kurze  

Poniedziałek  02.03.20

Obiad : Zupa pomidorowa  ze śmietaną 

Pierogi ruskie ze smażoną cebulką  , surówka z  marchewki  , napój

Wtorek 03.03.20

Obiad : Zupa ogórkowa

Panierowane pieczarki ,kasza lub do ziemniaki wyboru  surówka, warzywna, kompot

Środa 04.03.20

Obiad : Zupa bulion warzywny   z makaronem

Naleśniki z warzywami po meksykańsku, kompot

Czwartek 05.03.20

Obiad: Zupa jarzynowa w formie kremu z grzanką wieloziarnistą

Ser camembert, panierowany, ziemniaki puree, ogórek kwaszony, kompot

Piątek 06.03.20

Obiad :  Zupa krupnik  z zielonym groszkiem

Tofu wędzone , panierowane, ryż biały,  surówka z  kiszonej kapusty, kompot lub napój

 

Poniedziałek  09.03.20             

Obiad:  Zupa pomidorowa z makaronem

Pyzy ziemniaczane , ze smażoną cebulką , surówka z ogórkiem kiszonym, napój

Wtorek  10.03.20

Obiad  :  Zupa  krem z warzyw  z grzanką wieloziarnistą

Marchewka z sezamem i szpinakiem , kasza, surówka z kapusty pekińskiej , kompot

Środa   11.03.20

Obiad : Zupa  fasolowa  

Makaron z pszenicy durum  z pesto i z suszonymi pomidorami, z tartym serem, kompot

Czwartek  12.03.20

Obiad : Zupa bulion warzywny z makaronem  nitki

Leczo warzywne z sosem słodko kwaśnym , z ryżem, surówka z białej kapusty,  kompot

Piątek  13.03.20

Obiad : Zupa zacierkowa

Naleśniki z serem śmietankowym i z musem owocowym  , kompot lub napój

 

 

Poniedziałek  16.03.20

Obiad  :  Zupa w formie kremu z dodatkiem  czerwonej soczewicy z grzankami

Makaron  z pszenicy durum z semoliną z  musem truskawkowym i z białym serem, napój

Wtorek  17.03.20

Obiad : Zupa bulion warzywny z makaronem

Kotlet z kaszy z pieczarkami , kasza , surówka z marchewki z porem i kukurydzą , kompot

Środa  18.03.20  

Obiad : Zupa ogórkowa

Smażone placki ziemniaczane , surówka   z kwaszonego ogórka, napój

 

Czwartek  19.03.20

Obiad :  Zupa  pomidorowa ze śmietaną

Pieczarki faszerowane, kasza gryczana lub  ziemniaki , do wyboru , kiszone ogórki, kompot

 

Piątek  20.03.20

Obiad: Zupa brokułowo – kalafiorowa

Łazanki z kapustą, napój   lub kompot

 

Poniedziałek   23.03.20

Obiad : Zupa pomidorowa z ryżem 

Makaron mieszany z wieloziarnistym z sosem szpinakowym i z serem, napój

 

Wtorek   24.03.20

Obiad : Zupa Żurek ze śmietaną i z jajkiem

Kotlety jajeczne  , kasza  albo, ziemniaki, do wyboru , marchewka duszona z zielonym  groszkiem,  kompot

 

Środa    25.03.20

Obiad : Barszcz ukraiński

Makaron spaghetti z pszenicy durum z klasycznym sosem pomidorowym a’la bolońskim         z bazylią i z tartym serem , napój  

 

Czwartek    26.03.20

Obiad: Zupa  ogórkowa

Klopsiki z kalafiora i ciecierzycy , kasza bulgur , surówka wielowarzywna, kompot  

 

Piątek    27.03.20

Obiad : Zupa   kapuśniak z kiszonej kapusty

Paluszki z sera mozzarella , ryż  , surówka wielowarzywna , kompot

 

 

Poniedziałek  30.03.20               

Obiad : Zupa pomidorowa ze śmietaną    

Makaron z pszenicy durum z semoliną z musem truskawkowym i z białym serem, napój

 

Wtorek  31.03.20

Obiad : Zupa  fasolowa

Kotlet sojowy a’la schabowy, ziemniaki puree , buraczki zasmażane , kompot

 

Środa 01.04.20

Obiad : Zupa rosół warzywny z lubczykiem i makaronem

Naleśniki  z dżemem owocowym, niskosłodzonym  ,  napój